چهارشنبه ۲۶ شهريور ۱۴۰۴  |  Wednesday, 17 September 2025
کد خبر: ۴۹۶۶۱
تاریخ انتشار : ۰۳ : ۱۳ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
یک کارگردان در گفت و گو با دیباچه مطرح کرد:

در حال رایزنی برای اکران «جن زیبا» در ترکیه هستیم | در ایران بسیار متضرر شدیم

بایرام فضلی با تأکید بر اینکه در ایران به دلیل عدم برنامه‌ریزی دقیق «جن زیبا» با شکست در گیشه مواجه شد، گفت: در حال رایزنی برای اکران این فیلم در ترکیه هستیم.
بایرام فضلی کارگردان سینما در گفت و گو با خبرنگار دیباچه اظهار داشت: بلایی که سر فیلم «جن زیبا» در ایران آمد آسیب زیادی به گروه زد. این فیلم در تاریخ 24 بهمن سال گذشته اکران شد و در نهایت اواخر اسفند با وجود اینکه همچنان فروش خوبی داشت از پرده سینماها برداشته شد.

فضلی تصریح کرد : فروش فیلم «جن زیبا» همچنان بالا بود اما بیشتر از یک ماه نتوانست بر پرده سینماها باشد. قرار بر این بود که «جن زیبا» پیش از جشنواره فجر اکران شود و ما به همین دلیل فرم حضور در جشنواره را پر نکردیم اما اکران آن را به پس از جشنواره موکول کردند و این باعث شد ما هم جشنواره را از دست بدهیم و هم در گیشه با شکست مواجه شویم. اگر می‌دانستیم که این فیلم پس از جشنواره فجر اکران می‌شود قطعاً برای حضور در جشنواره فیلم فجر اقدام می‌کردیم.

وی افزود: وضعیت اکران فیلم «جن زیبا» همچنان در کشورهای دیگر مشخص نیست. ما از یک بازیگر بین‌المللی استفاده کرده‌ایم و این فیلم می‌تواند شکست در ایران را با اکران جهانی جبران کند اما شرایط اکران در کشورهای دیگر بسیار سخت است و حتی شاید از شرایط اکران در ایران نیز سخت‌تر باشد. در کشور تریکه مدتی است که برای اکران اقدام کرده‌ایم اما هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.

در حال رایزنی برای اکران «جن زیبا» در ترکیه هستیم | در ایران بسیار متضرر شدیم

این کارگردان خاطرنشان کرد: متأسفانه در همه جای دنیا فیلم‌های هنری و با کیفیت کمتر مورد توجه قرار گرفته و معمولاً کمدی‌های نازل و بی کیفیت محبوبیت بیشتری دارند. برای اکران در ترکیه اقدام کرده‌ایم و امیدوارم در این کشور بتوانیم با برنامه‌ریزی دقیق به اکران موفقی دست پیدا کنیم. در ایران عدم برنامه‌ریزی و بی برنامه بودن اکران باعث شد تا از نظر مالی بسیار ضرر کنیم. من فکر می‌کنم اگر «جن زیبا» در شرایط بهتری اکران می‌شد حتماً می‌توانست چند برابر بیشتر از عددی که امروز شاهدش هستیم فروش داشته باشد. با وجود این مسائل در شرایطی که اکران شد و تبلیغات محدودی که این فیلم داشت به فروش قابل قبولی دست پیدا کرد.

فضلی در ادامه گفت: شرایط حاضر در اکران فیلم‌های سینمایی به هیچ‌وجه معقول نیست و تنها یک سری فیلم‌های خاص هستند که می‌توانند موفق شوند. معمولاً فیلم‌های به اصطلاح ارزشی و کمدی‌های سخیف در ایران موفق هستند. فیلم‌های ارزشی که از حمایت‌های ویژه برخوردارند و کمدی‌های ضعیف نیز آنقدر زیاد شده‌اند که مردم حق انتخابی جز این آثار ندارند.

این کارگردان درباره انتخاب نورگل یشیلچای، اظهار داشت: من از دو منظر انتخاب این بازیگر را مدنظر قرار دادم. یکی از مسائل قطعاً می‌تواند بعد اقتصادی ماجرا باشد، قطعاً استفاده از یک بازیگر مطرح بین‌المللی می‌تواند برای یک کارگردان یک امتیاز محسوب شود و از طرفی فیلم را از لحاظ اقتصادی در شرایط بهتری قرار دهد. نکته دوم خصیصه‌های هنری این بازیگر است که مدنظر من بود. در نهایت انتخاب نورگل یشیلچای به عنوان بازیگر «جن زیبا» به من به دلیل مسائل اقتصادی تحمیل نشده بود و من قطعاً به دقت این بازیگر را انتخاب کردم و فیلم خودم را ساختم.

وی در پایان افزود: تا امروز فیلم‌های هنری و کوتاه بسیاری ساخته‌ام که برای تولید همه آثار خودم هزینه کرده‌ام اما در این فیلم سینمایی که قطعاً نسبت به دیگر آثار من هزینه بالایی دارد و قطعاً با وجود اینکه من سرمایه‌گذار «جن زیبا» نبودم مثل هر فیلمساز به بازگشت سرمایه فکر می‌کنم و امیدوارم در اکران‌های بعدی اتفاقات بهتری رخ دهد.

مطالب برگزیده
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴